De aannemer: neemt u het werk uit handen

Wanneer men in overweging neemt om een dakkapel te plaatsen dan weet men vooraf dat er kosten aan verbonden zijn. Toch kan het de juiste oplossing zijn wanneer er een extra ruimte nodig is, omdat het gezin wordt uitgebreid of gewoon een extra studeer- of speelkamer wilt hebben. Daarom is het verdiepen in de mogelijkheden en de kosten belangrijk. Een dakkapel kan je namelijk zeer kostbaar maken als je hem wilt voorzien van alle technische snufjes die er tegenwoordig in de handel zijn. Wanneer je handig bent, kan je ook veel werkzaamheden zelf uitvoeren. Maak daarom, voordat je gaat beslissen wat je doet, een goede afweging van wat je wilt hebben. Wanneer dat is gebeurt is het belangrijk om een goede planning te maken.

Aannemer

Wanneer je een dakkapel op een bestaand huis wilt bouwen is het verstandig deze werkzaamheden te laten uitvoeren door een aannemer. Voordat je ook hierbij weer besluit welke aannemer je wilt hebben, moet je meerdere offertes laten maken. Je zal zien dat er behoorlijke verschillen in zitten. Neem die aannemer waar je het goed mee kan vinden, Windak is een voorbeeld van een kundige en betrouwbare dakkapel specialist. Bespreek de offerte gezamenlijk door en noteer eventuele aanpassingen op de offerte en onderteken deze beiden. Dat kan problemen achteraf voorkomen. Je kan het misschien allemaal wel zelf maar als er achteraf problemen zijn, een lekkage bijvoorbeeld, dan ben je niet verzekerd.

Kosten

Een aannemer rekent over het algemeen drie dagen werk als hij het helemaal zelf moet doen. Dat is het maken van de ruimte voor de dakkapel maar ook het opbouwen ervan. De kosten zijn in belangrijke mate afhankelijk van de grootte van het dakkapel, openslaande ramen of vaste ramen en het materiaal. Bij het gebruik van vaste ramen zijn geen constructies nodig voor het scharnieren van de ramen. Ook is het maken van een dakkapel van hout goedkoper dan wanneer je hem van kunststof laat plaatsen. Kunststof heeft het belangrijke voordeel dat het onderhoudsvrij is en dus niet om de paar jaar geschilderd moet worden.

Richtprijzen

Er zijn richtprijzen voor het plaatsen van een dakkapel maar deze wijken zeker af wanneer u uw wensen in het dakkapel laat verwerken. Je kan uitgaan van een richtprijs van een gewoon dakkapel van hout van 1,5 meter hoog en 2,5 meter breed van ongeveer €3000,-.