Zelf uw huis beveiligen met handige gadgets van 50Five

Jouw huis verdient natuurlijk de beste bescherming. Je wilt niet het risico lopen dat een stel inbrekers maar denkt dat ze jouw spullen kunnen stelen en een puinzooi van jouw huis kunnen maken. Ook heb je vast geen zin in ongewenste bezoekers op je erf. Je huis en erf zijn van jou en daar horen alleen mensen op die er thuis horen of zijn uitgenodigd. Maar hoek maak je je huis nou inbraakbestendig? Daar verschillende mogelijkheden voor. Wij zullen hieronder wat mogelijkheden geven die je kunnen helpen om inbrekers en onwelkome bezoekers van je erf te weren. Lees verder en wie weet doe je wel wat nieuwe ideeën op voor de beveiliging van jouw huis.

Sloten
Het belangrijkste is natuurlijk om een goed slot op je ramen en deuren te hebben. Het best werk je met dubbele sloten. Vooral bij je voordeur is dit van belang. Je moet goed bedenken of je een cilinderslot, insteekslot, meerpuntssluiting, klavierslot of ander slot op je voordeur wilt. Ook kun je een haakje met een ketting achter de deur zetten zodat iemand die aan de deur komt zich niet zomaar naar binnen kan duwen. Vergeet vooral ook het slot van je garage niet, vooral als ze via jouw garage zo je huis binnen kunnen komen. Natuurlijk moeten ook je ramen goed afgesloten worden met een goede sluiting. Laat nooit zomaar ramen (half) open staan als je zelf weg bent. Dit gebeurd vaker dan je denkt.

Camerabeveiliging
Als je wilt zien wie er ’s avonds laat nog om je huis heen hangt of over je erf banjert kun je camerabeveiliging inschakelen. 50Five heeft veel van dit soort camera’s. Veel ervan werken via je Wifi of via een andere verbinding. Dit is een handige manier om je huis tot een smart home om te toveren. Je kunt dan vanuit je huis zien wie er bij de deur staat. De beelden kun je zien op een laptop, computer of televisie. Sommigen werken zelfs met een app die je van afstand via je Smartphone kunt benaderen. Zo kun je waar je dan ook bent de veiligheid van je eigen huis in de gaten houden.

Verlichting
Inbrekers en andere stiekeme bezoekers houden er niet van om in de schijnwerpers te staan. Ze houden van donker om zo onopvallend mogelijk te werk te kunnen gaan. Je doet ze er dus op z’n zachtst gezegd geen plezier mee als er plots een licht aangaat terwijl ze aan je deurslot of raam staan te rommelen. Sterker nog, je schrikt ze er behoorlijk mee af omdat er een grote kans is dat voorbijgangers ze zien en de politie bellen. Er zijn bepaalde lampen te koop die aan gaan als er in de buurt beweging gesignaleerd wordt. Ze werken met een sensor die opmerkt wanneer er beweging plaatsvindt. Zo ben je zelf ook meteen gealarmeerd. Je merkt het immers toch op als je rustig binnen in de kamer zit en er gaat ineens buiten een licht branden.

Heb jij al de nodige maatregelen genomen om je huis inbreker-proof te maken? Hopelijk heb je nog wat aan deze tips en kunnen wij je helpen om inde toekomst inbraken te voorkomen.